Még július 19-én vásárolt lottót 20 dollár értékben Jerry Riteni, de ahogy ilyenkor lenni szokott, a szelvényeket a kesztyűtartóba tette, majd ment tovább dolgára. Egy hónappal később nyaralójának kulcsát keresve döntött úgy, hogy rendet tesz autójában, ekkor találta meg a lottószelvényeket, majd autószervizének irodájában a lottótársaság weboldalán kikereste a játékhét nyerőszámait, majd elkezdte ellenőrizni azokat.

Ahogy egyre szaporodtak a bekarikázott találatok, úgy lett egyre izgatottabb főhősünk, aki először nem akarta elhinni, hogy nyert. Amikor a műhelyben tartózkodó 17 éves fiának elújságolta a szerencséjét, az se akart hinni neki, úgyhogy mindketten autóba ültek, és elhajtottak abba a lottózóba, ahol a szelvényt vásárolta, majd a gépen is ellenőriztette nyereményét. Csak ekkor lett teljes biztos szerencséjében. Riteni úr még nem döntötte el, hogy megelégszik az egész 2,9 millió dolláros nyereményt kéri – ezt 26 egyenlő részletben folyósítja a lottótársaság – vagy megelégszik az egyszeri, 1,9 millió dolláros kifizetéssel. Az egészből meg az a tanulság, hogy nem csak a higiénia hálálja meg, ha az ember néhanapján kitakarítja autóját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!