Még februárban indultak azok a tárgyalások, amelyek szeptember 30-án értek véget, és a General Motors által 2000-ben a thaiföldi Rayong városában felépített autógyár adásvételével foglalkoztak. Egy meg nem nevezett összeg megfizetését követően a kínai Great Wall Motors tulajdonába kerül az évi 80 ezer autós kapacitású gyár, ahol eddig személyautókat – Chevrolet Cruze, Captiva – és alvázas modelleket – Chevrolet Colorado és Trailblazer – gyártottak. Great Wall és Haval márkájú autókat fognak itt készíteni, amelyekkel a délkelet-ázsiai régiót akarják meghódítani.
A Great Wall Motors ezzel párhuzamosan tárgyalásokat folytat a General Motors indiai üzemének átvételéről is, amelyről már korábban megindultak a tárgyalások, azonban először a koronavírus-járvány, majd az indiai-kínai határkonfliktus miatt szakították azt félbe. A GM továbbra is elkötelezett a gyár eladása mellett, és nincs más jelentkező a Talegaonban található üzemre a Great Wall mellett.
A Great Wall egyébként Oroszországban épp most kötelezte el magát, hogy a következő évtizedben mintegy 16,5 milliárd Ft-nak megfelelő rubelt fektet be ottani gyárába, az autógyár mellé felépítenek egy motorgyárat, ami 2022-ben kezdi meg a működését.