Épp nyolc év távollét után tért vissza a piacra a Chevrolet Camaro típusa, amikor a GM úgy döntött, hogy a Transformers mozikban való termékelhelyezéssel is támogatja az autót, egészen pontosan ŰrDongó karakterét választották. Az évek során aztán még több ilyen filmautót is készítettek, amelyek között voltak az utcaihoz közel álló és egyedi karakterű darabok is.

Az idők változnak, a GM már nem szponzorálja többet a filmeket, így a filmbéli ŰrDongó saját egész estés mozijában visszatér eredeti, a képregényekben megismert formájához, azaz Volkswagen Bogár lett. Úgy tűnik, a GM még ennek a filmes kirándulásnak az emlékétől is szabadulni próbál, hiszen négy darab, a filmekhez használt Chevrolet Camarot árvereznek el a Barrett-Jackson scottsdale-i árverésén (január 12-20).

Még becslés sincs arra, mennyi pénzért mennek el az autók, amelyeket roncsautó-papírokkal (scrap title) adnak át tulajdonosaiknak – közúton nem használhatóak –, a bevételt egyébként az Operation Homefront nevű jótékonysági szervezetnek utalja át az autógyár.