Amikor a Ford birtokolta a Mazda harmadát, leginkább a személyautók terén volt jelentős az együttműködés a partnerek között, de ennek gyorsan vége szakadt a Skyactiv technológia bevezetésével, egyedüli közös projektként az 1 tonnás terhelhetőségű pickup maradt.

A Ford Ranger alvázára építették fel az attól eltérő megjelenésű Mazda BT-50-es pickupot, amelyet a Ford thaiföldi üzemében készítenek. Azonban most bejelentették, hogy hamarosan vége ennek a partnerségnek, a Mazda kiterjeszti az Isuzuval már 10 éve meglévő együttműködését (az Isuzu Elf teherautóból márkajelzés-csere után lesz Mazda Titan) egy új pickupra. Ezt az új kisteherautót az Isuzu gyártja a Mazda számára, és azt Észak-Amerika kivételével világszerte forgalmazzák majd. Várhatóan a következő generációs D-Max alvázán és technikáján osztozik majd az új Mazda kisteherautó, az Isuzu nemrég frissítette fel ezt a típusát, amely Európán kívül új 1,9 literes 150 lóerős turbódízelt kapott.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!