Október 28-án nyitotta meg kapuit a 19. International Transport Industry Trade Show nevű szakvásár, a Fiat pedig rögtön két haszonjárművet is bemutatott. Egyfelől a korábban már álca nélkül lefényképezett Fiorino is hivatalos lett, másfelől elkészítették az Uno teherautót.

Utóbbi a háromajtós karosszériának az átalakításával készült, nincs hátsó ülés, de van egy válaszfal – annyira minimális az átalakítás, hogy noha már nincs értelme, de megtartották az üléstámla előredönthetőségét -, a raktér pontosan 1000 literes, a teherbírás 400 kg. Nagy választékról nincs szó, fehér vagy szürke szín, 1,0 literes (75/73 LE alkohol/benzin) vagy 1,4 literes (88/85 LE alkohol/benzin) motor alkotja a választékot, extra nincs.

Az eggyel nagyobb méretű szállítási feladatok ellátására szolgál az új Fiorino, amelynél lényegében az Uno orrát ötvözték extra méretű raktérrel, amely alatt a Strada hátsó felfüggesztése szolgál. Ennél a raktér térfogatát nem, csak a teherbírást árulták el, ami jelen esetben 620 kg. A nagyobb össztömeg miatt csak az 1,4 literes (88/85 LE alkohol/benzin) motorral lehet ezt választani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!