Nem sokkal a Chevrolet Colorado Los Angelesi Autószalonon megejtett bemutatóját követően itt van a testvérmodell is, a GMC Canyon a Detroiti Autószalonon mutatkozott be. Hagyományosan még több pompával és luxussal felszerelt utóbbi típus, így van ez most is.

A karosszéria orrán még nagyobb és sokkal krómosabb hűtőrácsnak sikerült helyet találni, egyébként a plató is eltér még a Chevy-testvértől, sarkosabb lett a kerékjáratok feletti szélesítés. Az utastérben egyedül a kormány közepén elhelyezett logó alapján lehet megkülönböztetni a Colorado és Canyon típusokat.

Műszakilag annyi az eltérés, hogy a GMC esetén alapfelszerelés a hatfokozatú automatikus váltó,  az alapmodell – 2,5 literes, 193 lóerős benzinmotor és hátsókerékhajtás – külön kérésére kézi kapcsolású váltóval is kérhető. A feláras motor itt is a 3,6 literes V6-os 302 lóerővel, a 2016-os modellévtől ez is elérhető lesz egyelőre ismeretlen teljesítményű 2,8 literes turbódízellel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!