A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás Arénában került megrendezésre, magas rangú vendégek részvételével, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a BYD Europe ügyvezető igazgatója, Michael Shu.

Az ünnepi alkalom különösen fontos a BYD európai stratégiai víziójának tükrében. Ennek központi eleme egy rendkívül fejlett elektromos autógyár építése Magyarországon, amely kulcsfontosságú lesz a teljes európai piac kiszolgálásában, egyúttal a helyi gazdaság támogatásában is. Az eseményt különlegessé tette, hogy az első kilenc magyar vásárlónak Wang Chuanfu elnök személyesen adott át egy BYD modellautót, amelyen egy különleges tábla is emlékeztet erre a történelmi pillanatra.

Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: “Ma ünnepeljük az első BYD elektromos autóink átadását Magyarországon, ami egy nagyon jelentős esemény, és amelyért külön hálával tartozunk azoknak, akiknek ez a nap köszönhető. Elektromos autós utunk Magyarországon még csak most kezdődik, és jelentős előrelépést jelent küldetésünkben, hogy az elektromobilitást egész Európában népszerűsítsük. Jelenlétünk Magyarországon, a gyártóüzemek létrehozásával és a márka bevezetésével, hangsúlyozza hosszú távú elkötelezettségünket a régió iránt, és támogatja a BYD ügyfeleit egész Európában. Hálásak vagyunk a magyar kormánynak az elektromobilitás elterjesztésének támogatásáért. Magabiztosak vagyunk abban, hogy ügyfeleink bizalmával mi is képesek leszünk tovább haladni egy fenntartható és elektromos jövő felé.”

Szijjártó Péter beszédében elmondta “A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom. Úgyhogy elmondhatjuk azt, hogy a BYD, Magyarország kormánya és Szeged önkormányzata mellett a magyar autósok is bekapcsolódtak ennek a közös sikertörténetnek a megírásába, amely sikertörténet folytatása mellett Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett.”

A BYD elkötelezettsége az elektromobilitás fejlesztése iránt összhangban van a klímaváltozás elleni küzdelemre és a tisztább közlekedési megoldásokra való átállásra irányuló globális erőfeszítésekkel. A most megrendezett ügyfélköszöntő átadó ünnepség fontos mérföldkő a BYD európai terjeszkedésében és azáltal, hogy a vállalat elkötelezettségét mutatja, segíti az elektromobilitás magyarországi jövőjének alakítását.