Hirdetés – Az ország legnagyobb hajókiállításának immáron harmadik alkalommal autós partnere az Audi, így minden év elején – idén február 21-24. között, – a Hungexpo-n mutatják be több friss modellüket. Az idei év legizgalmasabb autója az Audi standon, pedig az e-tron lesz.

A márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű szabadidő autója különösen jól passzol a kiállításhoz, hiszen a 400 km hatótávolság kényelmesen elegendő egy Balaton-Budapest távolságra oda-vissza, így egy töltéssel bármikor leugorhatunk vitorlázni egy kicsit a fővárosból. Ráadásul, hogy még szorosabb legyen a kapcsolat a modell és a hajózás között, az e-tront úgy tervezték, hogy utánfutón akár 1.8 tonnányi súlyt is el tud húzni, ami akár egy motorcsónak vagy egy kisebb vitorlás vontatására is tökéletes.

De nem csak ezzel várja a négykarikás márka az érdeklődőket a kiállításon, hanem elhozzák a legújabb A1, Q3 és Q8 modelleket is. Ehhez, pedig a különösen izgalmas hír az, hogy ezek az autók nem a pavilonban kapnak helyet, hanem a szabadterületen, hiszen a szervezők itt tudnak teret biztosítani az Audi által szervezett tesztvezetésnek, melyet a látogatóknak szerveznek.

A közeg, amelyben mindez helyet kap, pedig több mint impozáns, ugyanis az ország legnagyobb szárazföldi kikötőjének is nevezett eseményen bemutatkoznak a legnagyobb hajómárkák képviselői, és több mint 110 vitorlás, motoros és elektromos hajót mutatnak be. Ezek között szerepel a kiállítás történetének legnagyobb, 51 lábas vitorlása, illetve számos újdonság, például a színpad fölé lógatott, tavaly bemutatkozó verseny trimarán, vagy az elmúlt év innovációit összefogó Újdonság Pályázat további helyezettjei.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezett kiállításon külön hangsúlyt kapnak a vízi sportok és azok felszerelései is, illetve a négy nap alatt folyamatos színpadi programok zajlanak olyan fellépőkkel, mint a 13-szoros Kékszalag győztes Litkey Farkas, Józsa Márton a 2018-ban harmadik helyet szerzett 50-50 fedélzetéről, vagy a további számos esélyessel a 2019-es szezonra.

A Budapest Boat Show 2019-be az Utazás kiállítással közösen kerül megrendezésre, melyen szintén izgalmas és érdekes programok, beszélgetések, bemutatók várják az érdeklődőket. A részletes programokért érdemes ellátogatni a kiállítás honlapjára.

Az eseményre online jegyet a Budapest Boat Show honlapján lehet váltani, míg a helyszínen kizárólag érintéses bankkártyával vagy HelloPay kártyával vásárolható. Bővebb információkért a jegyvásárlásról, a programokról vagy a készpénzmentes rendszerről, látogasson el a www.boatshow.hu weboldalra.

A kiállítás fő támogatója a Generali Biztosító Zrt., stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.