Több mint kétezer britet kérdeztek meg a Peugeot által megrendelt közvélemény-kutatás során, amely a sofőrök autójukhoz illetve partnerükhöz való viszonyát vizsgálta. Férfiak és nők is egyaránt válaszolták a kérdésekre.

Az egyik legfontosabb tanulság mégis az, hogy a brit autóvezető férfiak fele szerint könnyebb az autójukat fenntartani, mint a barátnőjüket, és tíz százalék még azt is bevallja, hogy jobban izgatják az autójuk domborulatai, mint a partnerüké. A legtöbb időt a 35-44 éves férfiak töltik autójuk társaságában, az ő 11 százalékuk az autóját választaná a barátnője helyett. A 25-34 évek közötti férfiak 20 százaléka jobban fél az autójának elvesztésétől, mint a szakítástól.

Általánosságban elmondható, hogy a válaszadó férfiak 14 százaléka, a nők 3 százaléka többet beszél az autójáról, mint partneréről. A megkérdezettek 13 százalékának hosszabb ideje van meg az autója, mint az aktuális párkapcsolata, 14 százalékuk szerint a sportos megjelenésű autóval könnyebben meg tudják találni életük párját. A válaszadók 9 százaléka több időt tölt autójával, mint partnerével, és választás esetén 8 százalék döntene a négykerekű mellett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!