Az Egyesült Államokban megszokott mérce szerint a legsportosabb autóiból készített limitált szériákkal kezdi meg fennállásának 100 éves évfordulóját megünnepelni a Dodge márka – pontosan egy évvel a jubileum előtt. A Horace Elgin Dodge és John Francis Dodge által 1900-ban, eredetileg autóalkatrész-gyártásra alapított vállalkozás 1914. novemberében készítette el első saját autóját.

Ma már úgy vannak vele, hogy mindez a történelem homályába vész, és inkább előbb, mint utóbb kezdenek ünnepelni. A Dodge Charger 100th Anniversary Edition és a Dodge Challenger 100th Anniversary Edition esetén nagyjából ugyanazokat  dolgokat tartalmazza az ünnepi felszerelési csomag. A különleges bordó gyöngyházmetál-fényezés mellett 20 colos felniket, „Dodge est. 1914” jelvényeket, egyedi slusszkulcsot, bőrkárpitot és a márka történetét ismertető könyvet is kapnak a kedves megrendelők, akik megfizetik a 2200 vagy 2500 dolláros felárat.

A Charger és a Challenger esetén is csak kétféle hajtással lehet kérni a jubileumi csomagot, a 3,6 literes V6-os 300 lóerős, az 5,7 literes V8-as 370/375 lóerős. A nagy különbség, hogy a négyajtós Chargerben nyolcfokozatú automatikus váltó dolgozik, a Challengerben meg alapáron 6-os kézi, és extraként öt/hatfokozatú automatikust lehet rendelni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!