Fotó: Ádám János

Az SEG Automotive magyarországi leányvállalata illusztris vendégek, így többek közt Palkovics László és Varga Judit miniszterek jelenlétében történelmi jelentőségű eredményt ünnepelt, bizonyítva, hogy a helyi csapat milyen jelentős szerepet tölt be az autóiparban: a mai napon a miskolci telephelyen elkészült a 75 milliomodik indítómotor. Jelenleg a járműiparral kapcsolatos főcímeket külföldön és Magyarországon egyaránt a koronavírus-járvány határozza meg. Egyik autógyártó és alkatrész beszállító sem vonhatja ki magát a járvány hatásai alól, és több évig eltarthat, amíg a piacnak sikerül visszatérnie a járvány előtti szintekre – ha egyáltalán erre sor kerül.
Mindezek ellenére az SEG Automotive magyarországi leányvállalatának sikertörténete tovább folytatódik, és a cég tovább erősíti szerepét a beszállító globális gyártóhálózatában. „Már ma is a miskolci a legnagyobb gyárunk Európán belül, és képzett, tapasztalt és hozzáértő dolgozóink vannak. Eddig 75 millió indítómotort gyártottunk a magyarországi üzemünkben, ami hihetetlenül magas szám, ha arra gondolunk, hogy ma Európában „mindösszesen” 300 millió autó van. De készen állunk arra, hogy a jövőben a vállalat működésében még fontosabb, az innováció területén pedig továbbra is vezető szerepet töltsünk be.” – mondta Dobos Péter, a magyarországi telephely vezetője. „Ugyanakkor a mai mérföldkő nagyszerű bizonyíték a telephely iránti elkötelezettségünkre, munkavállalóink szaktudására, és az SEG Automotive és számos helyi partner, szervezet és a magyar kormány közötti kiváló együttműködésre”.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mellett Varga Judit igazságügyi miniszter és egyben a Miskolci Egyetem Kuratóriumának elnöke, valamint járműipari beszállító számos partnere is megjelent a különleges alkalom megünneplésére. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony beszédében rámutatott: „A S.E.G.A. Hungary Kft. sikere jól mutatja a Miskolcban és egész Borsodban rejlő hatalmas lehetőséget.

A magyarországi gyár egyre fontosabb szerepet tölt be az SEG Automotive működésében. A gyártóterületen egyre több Ipar 4.0 innováció kerül bevezetésre: robotok, digitális megoldások, automatizálási és optimalizálási projektek, és a gyártósorokat már előre átalakítják az új épületnek megfelelően, ahova a gyártás 2021 közepén fog átköltözni. A S.E.G.A. Hungary élen jár a digitalizációban és technológiai vezető szerepet játszik az Ipar 4.0 megoldásaival Magyarországon. A kormányzati támogatásokat a társaság nagyra értékeli, hiszen e nélkül sokkal lassabb lenne a fejlődés a társaság magyarországi leányvállalatánál. A miskolci kollégák magas szintű műszaki ismeretei fontos alapként szolgálnak a globális beszállító számára az innovációs folyamatokhoz, és az itt dolgozó több mint 100 mérnök jelentős szerepet játszik az SEG Automotive technológiai vezető szerepének megőrzésében, teljesítve a nemzetközi ügyfélbázis jelenlegi és jövőbeni elvárásait.