2004-ben adta kölcsön a Lamborghini gyár az első szuperautót az olasz Rendőrség számára, a megszokott járőri feladatok mellett átültetésre váró szervek nagy sebességű szállítására használták azt és az azóta következő darabokat. Most adták át ünnepélyesen a 6. autót, egy Lamborghini Urus Performante-t, amely 2024-től áll szolgálatba, a még mindig szolgáló Huracán LP610-4 mellett.

A gyári formatervezők készítették el a rendőrautó megjelenését, a klasszikus kék-fehér színösszeállítást, amelyet még fényvisszaverő fóliával is kiegészítettek. Az olasz trikolór a küszöbökön és a biztonsági öveken jelenik meg. A fényhíd mellett is több villogó kék LED-et elhelyeztek a karosszérián. A megszokott rendőrségi felszereléseken (fegyverszéf, kommunikációs berendezések, stb.) felül egy nagy méretű hűtőládát is elhelyeztek a csomagtartóban szervszállítás céljára, a hőmérsékletet folyamatosan felügyelik.

Műszakilag nincs változás, tehát a rendőrségi Lamborghini Urus Perfomante 666 lóerős és 850 Nm a nyomatéka, a 0-100 km/órás sprintet 3,3 másodperc alatt teljesíti és 306 km/óra a csúcssebesség – és a megkülönböztető jelzés használatával ezt legálisan ki is tudja használni.