Az olasz Composite Worx elnevezésű vállalkozás karbonból sütött versenyülések készítéséből él, de most elérkezettnek látták az időt arra, hogy mással is foglalkozzanak: szuperautót készítenek.

Persze nem az utolsó csavarig új autót készítenek, hanem meglévő dolgokat kombinálnak eddig nem látott formában. A konstrukció alapját egy Lotus Elise adja, amelynek a karosszériáját karbonból készítettre cserélik, a megjelenés felismerhető marad. Természetesen vannak módosítások, hiszen a keresztben beépített négyhengeres helyett egy hosszában beépített V8-as dolgozik a Composite Worx SP-1 karbon ülések mögött.

Ráadásul nem kispályáztak, rögtön az aktuális Corvette ZR-1-es LS9-es blokkját kapja a Lotus Extrema névre keresztelt alkotás. Ehhez nem nyúlnak, de minek is, hiszen így is 649 lóerő a kompresszoros, 6,2 literes erőforrás teljesítménye, miközben mindössze 970 kg a saját tömeg. A Composite Worx reményei szerint a 96 km/órás tempót 2,9, a 160 km/órás tempót 7 másodperc alatt éri majd el a kész autó, végsebessége 320 km/óra fölött lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!