Pontosan nem tudni, egy év alatt hány rendőrautót fogyaszt a texasi Austin városának rendőrsége, hiszen a látványos üldözésekben elpusztuló autók számát nem lehet megbecsülni, de a seriff megítélése szerint a következő öt évben 176 darab járőrautóra lesz szükségük.

Arra kérte legalábbis a városatyákat, 4,5 millió dolláros költséggel vásároljanak 176 darab Ford Crown Victoria járőrautót, amivel a következő öt évben biztosítva lenne a zavartalan rendőri munka. Ráadásul még spórolnak is. A rendőrség szerint jelentős összegeket takarítanak meg azzal, hogy a leharcolt meglévő járőrautókból egyszerűen át tudják tenni a felszereléseket az új autókba, ráadásul az idestova húsz éve használt Crown Victoriákhoz rengeteg kopóalkatrészt raktároztak el.

A seriffnek az a baja, hogy a Ford új rendőrautóját, a Taurus alapú gépet még nem tesztelték éles körülmények között, és ugyanez igaz a Chevrolet Caprice típusára is. A jelenleg elérhető egyetlen alternatíva, a Dodge Charger nem vált be, mert túl kicsi a csomagtartója a rendszeresített felszerelésekhez, és a második sorában is kevés a hely az utasok/letartóztatott személyek szállításához. A következő öt év alatt a hátsókerékhajtású, V8-as Ford Crown Victoriákat használva nyugodtan eldönthetné a rendőrség, melyik autóra cserélik le a flottát.