Egykoron még XAlpha néven tanulmányozta a Suzuki, milyen is lenne egy önhordó karosszériás kis szabadidő-autó, amely a kínálatban a Jimny helyét venné át. Idő közben már közelebb került a megvalósításhoz az autó, amelyről az iv.4 elnevezésű tanulmány árulkodik.

A római 4-es szám és a latin 4-es szám minden bizonnyal arra utal, hogy összkerékhajtással rendelkezik a tanulmány. Azonban ez is csak találgatás, ahogy az is, hogyan is néz ki a japánok legújabb tanulmánya. A fényképeken nem látszik sok részlet, és az alul megtekinthető videón is sötétben tapogatózunk – bár kevéssel több mindent láthatunk.

Aki kíváncsi az autóra, annak meg kell várnia a Frankfurti Autószalont, ahol majd leleplezik az újdonságot. A hírek szerint leghamarabb a jövő év második felében lesz belőle sorozatgyártású-megvásárolható autó, arról egyelőre nincs információnk, hogy Esztergomban készülni fog-e a Suzuki iv.4 tanulmányból készülő szabadidő-autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!