A 2020-as első negyedévben a Kia értékesítésének 6%-át tették ki az akkumulátoros-elektromos autók, ami jó teljesítménynek számít a hagyományos autógyártók között. A Plan S terv szerint végzik az elektromos átállást, amelynek értelmében 2025-re világszerte már 11 villanyautót kínálnak majd, amelyekből évi félmillió példányt akarnak értékesíteni. A Kia első, kifejezetten villanyautónak fejlesztett típusa 2021-ben érkezik Európába a Hyundai-Kia konszern új padlólemezére felépített szabadidő-autó képében, hatótávolsága meghaladja az 500 km-t és 400 vagy 800V-os technológiának köszönhetően különösen nagy teljesítménnyel is tölthető lesz majd. Előbbivel a normál felhasználókat célozzák, utóbbival pedig azokat, akik gyakran mennek hosszú távra és rendszeresen igénybe veszik a nagy teljesítményű villámtöltőket.

Pablo Martinez Masip, a Kia Motors Europe terméktervezésért és árazásért felelős vezetője így magyarázta ezt a stratégiát: “A lehető legtöbb értéket fogjuk adni a vevő pénzéért, valójában minden egyes autónknál erre törekszünk. Ennek megfelelően árérzékenyebb vásárlóinkat a 400V-os töltőrendszerekkel célozzuk meg. A 800V sem lesz azonban a csúcsmodellek privilégiuma, de egy bizonyos vevőkört megcélzó modelljeink biztosan ezzel készülnek majd. Mindkét rendszer alkalmas lesz otthoni és utcai töltésre, de a 800-as egyértelműen a gyakran gyorstöltő vásárlóknak készül, azoknak, akik rendszeresen hosszabb távokat tesznek meg egyszerre. A 400V-os rendszer – miként az e-Niro és az e-Soul esetében is – szintén alkalmas gyorstöltésre, de inkább azoknak készül, akik flexibilisebbek töltési lehetőségeik tekintetében. Így minden igényre kínálunk megoldást.”

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe vezetője elmondta: “A Kia villanyautóinak jelentős része kifejezetten Európának készül majd, hiszen manapság ez a kontinens mutatja a legnagyobb piaci potenciált ezen a területen. Mai villaautóink (az e-Soul és az e-Niro) sikerei is bizakodással töltenek el bennünket. Az elmúlt öt év mindegyikében emelkedett elektromos modelljeink értékesítése, újdonságaink ezt a növekedést csak gyorsítani fogják.”
A jövő évtől kezdve érkező minden új európai Kia modellnek lesz elektrifirzált változata, legyen szó lágy-, öntöltő vagy hálózatról tölthető hibridről, vagy akkumulátoros-elektromos kivitelről.