A holland Donkervoort D8 GTO az extrémebb teljesítményű Super-7 változatok közé tartozik, a győri gyártású 2,5 literes öthengeres benzines turbómotor 340 vagy 380 lóerős teljesítménnyel kerül a szivar orrába, az erősebb kivitelnek mindössze 2,8 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, de a gyengébb is csak 3,3 másodpercig vacakol ugyanezzel.

Valószínűleg ez, mármint az egyértelműen profi vezetési tudást igénylő menettulajdonságok okozták a végét az egyik példánynak, amelyet egy 43 éves St. Galleni tulajdonos tört össze Flums és Flumserberg közötti. Az egyik kanyart követően áttért a szembe sávba, ahol a szabályosan érkező Mazda3-assal ütközött. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a közel 38 millió Ft-os sportkocsi alaposan összetört, a Mazda pedig totálkáros lett. A tulajdonos egyébként az előző nap vette át az új autót, amelynek nem örülhetett túlságosan sokáig. A Donkervoort egyébként mindössze 25 darab D8 GTO-t készít, ebből kettő ment Svájcba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!