Első körben csak becsült menetteljesítményekkel rendelkezik a brit Arash új AF8-as belépőmodellje, hiszen még nem mérték le a 3,5 másodperces 96 km/h-s tempóra gyorsulást és a 320 km/órás csúcssebességet, de a papíron tudja ezeket az autó. Van még egy nagyon fontos tulajdonsága az AF8-asnak, a vételára 165 000 font (62 millió Ft), ami nagyjából a fele annak, amennyit a britek jelenlegi egyedüli autójukért, az AF10-esért kérnek.

Az ülések mögött a korábbi Chevrolet Corvette Z07-esben használt 7,0 literes V8-as szívómotor dolgozik, amely a karbon szívósorral és a sportkipufogóval könnyebben lélegzik, így 550 lóerő a teljesítménye. A hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó kapott egy külön olajhűtőt, elöl hat-, hátul négydugattyús féknyergek szorítják a tárcsákat.

Acélcsőből készített térváz adja az alapot, az utascellát egy karbonnal erősített alumínium-rácsszerkezet erősíti, és némi kevlár is van még a kulcsfontosságú csomópontoknál. A karosszériaelemeket karbonból sütik, az eredmény mindössze 1200 kg-os saját tömeg. Természetesen állítható rugóstagokat és lengéscsillapítókat kap a körben kettős keresztlengőkaros felfüggesztés, az aerodinamikai csomag eleme a sík padló és a kipufogó-ráfújásos diffúzor.

Az utastérben azokon a helyeken, ahol az ember találkozhat a felülettel, bőrt használnak, egyébként lakkozott karbonból készül minden. Van érintőképernyős navigáció, és a fűthető szélvédőt is kiemelik a felszerelések listájáról. Az Arash AF8-as forgalmazása hamarosan megindul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!