A tartós és kiadós esőzések miatt augusztus 12-22 között Louisiana állam 20 déli megyéjében kellett válsághelyzetet hirdetni az áradások miatt, volt, ahol óránként 5-8 centi eső esett és összesen több mint 61 centi csapadékot mértek. Tíz folyón volt rekord méretű árvíz, mintegy 100 000 otthont és rengeteg vállalkozást öntött el az áradat.

A National Insurance Crime Bureau elkészült az előzetes számításokkal, és az alapján mintegy 100 000 biztosítással rendelkező autó lett vízkáros. Ezek jelentős része autókereskedésekben álló jármű volt (mintegy 80 márkakereskedés volt érintett, ezek közül közel tucatnyi teljes készlete megsemmisült, és akkor még ott vannak a használtautó-telepek), amelyeket vagy megjavítják, vagy a még hasznosítható alkatrészeket kiszerelik belőlük, és bezúzzák őket. Előbbi esetben természetesen megjelenik majd a mi törzskönyvünkhöz hasonló title dokumentumban a megfelelő bejegyzés, azaz hogy vízkáros volt az autó, ami jelentősen csökkenti annak forgalmi értékét.

Azonban az NICB szerint mintegy 200 000 olyan autó lehet, amelyiknek már nem volt biztosítása és károsodott az árvízben. Ezek azok az öreg autók, amelyekre már nem fizetik a biztosítást és a tulajdonos a saját telkén állította le. Ezeknél biztosan nem kifizetődő a javítás, de könnyen lehet, hogy ennek ellenére értékesítik majd őket – lehet, hogy évek múlva, amikor már feledésbe merül az áradás ténye.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!