Nemcsak a sofőr, a mentőegységek se értik, hogyan élte túl a 25 méter magas sziklafalról lezuhanást a Focus sofőrje – pláne azt, hogy csak könnyű sérüléseket szerzett. Saját maga mászott ki az autójából, és a parton ülve várta a segítséget.

A nagy-britanniai Roedean közelében haladt autójával nem sokkal éjfél után a sofőr, amikor elveszítette uralmát a kocsi felett. Pechjére a szakaszon nincs különösebb védelem, pár karó jelzi csak a sziklafal peremét, így autója nagy ívben repülni kezdett, miután a homokdűne megdobta azt.

Valószínűleg ez mentette meg az életét, mert a nagy tempó és a „rámpa” után az autó túlrepült a sziklafal tövében található betonjárdán és a hullámtörő köveken, és az előbbiekhez képest puhának mondható homokon és sekély vízben landolt. A roncsot elnézve először a kocsi hátulja ért talajt, ami az ütközési energia nagy részét felemésztette.

Mire a mentőegységek a helyszínre értek, a férfi már kimászott a kocsiból, és a parton ülve várta a segítséget. Még viccelődött is, miszerint a korábban elfogyasztott energiaital adott neki szárnyakat, azét repült. A biztonság kedvéért kórházba szállították az autóvezetőt, de az alapos átvizsgálás után se találtak semmi komoly problémát.

A mentőegységek egyébként nem akarták elhinni, hogy ő egyedül volt a kocsiban, és a biztonság kedvéért alaposan átfésülték a kérdéses partszakaszt, mind a szárazföldön, mind mentőhajók segítségével, de senkit nem találtak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!