A torontói Patrick Sinn 1971 júliusában utazott el Maranello-ba, hogy átvegye az általa korábban megrendelt Ferrari 365 GTB/4 Daytona-t, amellyel aztán egy hónapig csavargott Európa-szerte, mielőtt hazaszállította volna azt. Az ezt követő 18 évben ha nem is naponta, de rendszeresen használta kocsiját, 93 594 km-t tekert bele.

1989-ben családi problémák miatt hirtelen Hong Kongba kellett költöznie, a nagy sietség miatt mindössze annyit csinált a toronyház mélygarázsában leállított Ferrarival, hogy téglákra bakolta fel azt, és letakarta egy ponyvával. Hat évvel ezt követően tért vissza Kanadába, de mivel ekkor vásárolt egy Mercedes 280 SL-t és egy Fordot, a Ferrarit nem csomagolta ki.

Az évek során aztán mindig volt egy hétköznapi és egy „parádés” kocsija Sinn úrnak, aki végül most, 77 éves korában döntött úgy, hogy ő már egészen biztosan nem fogja élvezni ezt az autót, ideje, hogy új tulajdonoshoz kerüljön. A nem éppen szakszerű tárolás ugyan nyomokat hagyott az autón, de a kicsomagolást követően teljesen működő- és mozgásképes állapotba hoztak. Könnyen lehet, hogy az új tulajdonos megelégszik majd ennyivel, hiszen egy eredeti állapotában megőrzött 365 GTB/4 Daytona többet ér a története miatt, mint egy újjáépített darab.

Az RM Auctions március 14-i árverésén értékesítik majd az autót, amely a becslések szerint jelenlegi állapotában is több, mint 150 millió Ft-ért fog elkelni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!