Szokatlan módját választotta a Lada autógyár az új Vesta piaci bevezetésének, hiszen azt először csak 25 nagyvárosban lehet megvásárolni, csak a jövő év elején lesz a telje soroszországi kereskedőhálózatban elérhető a típus.

A rubel árfolyamának változása miatt egészen az utolsó pillanatig nem erősítették meg hivatalosan a vételárakat, csak arról volt szó, hogy igyekeznek félmillió rubel alá szorítani azt – ami sikerült is nekik figyelembe véve, hogy 514 ezer rubelt, azaz 2,3 millió Ft-ot kell fizetni a legolcsóbb autóért. ehhez tudni kell, hogy a sorozatgyártás a 16 szelepes motorral indult, pár hónap múlva jelenik majd meg a hengerenként kétszelepes erőforrás, amivel már tényleg félmillió rubel alá megy a vételár.

A Classic alapfelszereltség főbb tételei: vezetőoldali légzsák, blokkolásgátló, menetstabilizáló, Gloonassz műholdas segélyhívó rendszer, távirányítós központi zár bicskakulccsal, pótkerék, fedélzeti számítógép. A Start csomag 30 ezer rubelért (134 000 Ft) utasoldali légzsákot és légkondicionálót ad. A középső Comfort szintért 570 ezer rubelt (2,55 millió Ft) kell fizetni, és színre fújt kilincsekkel és tükrökkel, parkolóradarral, fűthető első ülésekkel és külső tükrökkel tud többet, 15 ezer rubel felárért (67 ezer Ft) adják a fűthető szélvédőt és a könnyűfém felniket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Luxe csúcs felszereltséget 609 ezer rubelért (2,73 millió Ft) adják, a különféle kényelmi extrákon kívül ködlámpa, esőérzékelős ablaktörlő és 16 colos könnyűfém felnik vannak az árban. Itt lehet rendelni az érintőképernyős fejegységet, a robotváltó (25 ezer rubel, 112 ezer Ft) a Comfort és a Luxe felszereltséghez kérhető. A bevezető Lime zöld színért 19 ezer rubelt, 85 ezer Ft-ot kérnek, a többi metálfény ennél olcsóbb. Az oroszországi forgalmazás megindulásának első órájában 116 darab autót értékesítettek a 25 nagyvárosban, további 60 darabra vettek föl megrendelést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!