Az olasz Istituto Europeo di Design formatervező iskola 28 végzősének vizsgamunkáját az Alpine márkával együttműködésben készítették el, egészen pontosan azt a feladatot szabta meg az autógyártó, hogy a következő évtized közepén piacképes szuperautót készítsenek a diákok. Mindenki elkészítette a saját vázlatait, majd az autógyár tervezői kiválasztották az általuk legjobbnak ítélt két tervet, amelyek összegyúrásával elkészült a végeredmény.

Az Alpine A4810-es – a szám a márka névadójának, az Alpok hegységnek a legmagasabb csúcsának, a Mont Blanc-nak a magassága – egy kétszemélyes szuperautó, amelynél a környezetterhelést is igyekeztek minimalizálni. A karosszéria hossza 5091 mm, szélessége 2010 mm, magassága 1055 mm és ehhez 2717 mm-es tengelytávolság tartozik. Az aerodinamikai megoldásoknál az új F-1-es autók jelentették az inspirációt, de a gyakorlati megvalósítás egyedi.

Természetesen villanymotorok hajtanak, de se azok számát és elhelyezését, se a teljesítményt nem közölték, hiszen a diákok a formára koncentráltak. Arra azért odafigyeltek, hogy az energiaellátást biztosító tüzelőanyagcellának és a hidrogéntartályoknak legyen helye az ülések mögött. Az Alpine A4810 Project by IED csak virtuálisan létezik, de az itt megvalósított ötleteket – és talán az azért felelős diákokat is – átveszi majd a francia márka.