A műszaki újdonságokkal foglalkozó Ceatec kiállításon mutatta be a Nissan az NSC-2015 elnevezésű tanulmányát, amely ránézésre egy Leaf, a valóságban sokkal több annál. A három év múlva gyártásba kerülő önvezető autó prototípusa.

Az autó videokamerák és 4G mobilkommunikációs eszköz (ezt nem részletezték) segítségével érzékeli a környezetét, és például képes lesz arra, hogy miután célhoz ért a sofőr, okostelefonjával elküldje leparkolni az autóját – amely megfelelő töltő esetén az akkumulátorait is képes tölteni a sofőr jelenléte nélkül.

Noha jelenleg még úgy tűnik, mindez légből kapott dolog, a Nissan állítása szerint 2015-től már megvásárolható lesz az NSC-2015, persze az akkor épp aktuális elektromos autó alapján. A kamerák egyébként arra is képesek lesznek, hogy ha gyanús alakokat látnak az autó körül ólálkodni,szöveges üzenetben értesítik erről a tulajdonost.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!