Még mind a cégalapító Ferruccio Lamborghini születésének 100. évfordulóját ünnepli az olasz gyártó, és az autó is jórészt változatlan: épp csak a tetejét távolították el a Centenario nevű kupénak.

A nyitott Centenario Roadsterből is mindössze 20 példányt készítenek, és ezt a szériát is előre, a bejelentés előtt értékesítették  – adók nélkül 1,75 millió euró a vételár. Mármint ha a kedves ügyfél nem kér semmi különlegeset az Ad Personam nevű műhelytől. A prototípus esetén alkalmazott Argento Centenario nevű ezüst fényezést például úgy alkották meg, hogy a lakkban lévő fémrészecskéket savazással hozták létre, aminek eredményeként a hagyományos metál- vagy gyöngyház fényezésnél selymesebb fényű a megjelenés.

A tető eltávolításakor odafigyeltek arra, hogy ne keletkezzenek az utasokat esetleg zavaró légörvények. A 6,5 literes V12-es szívómotor jelen esetben is 770 LE/680 Nm teljesítményű, az Aventador Superveloce-hez képest a fordulatszám minimális emelésével jött létre a többlet, a leszabályozási fordulatszámot 8350/percről 8600/percre emelték. A csúcssebesség meghaladja a 350 km/h-t, a 0-100-as sprint a kupénál 1 tizeddel lassabb, de még így is mindössze 2,9 másodpercig tart.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!