Egészen biztosan nem lesznek túl boldogak a legújabb, 2014-es BMW R1200RT motorkerékpárok tulajdonosai, hiszen idén ki kell hagyniuk a németországi BMW Motorrad Days (július 4-6.) elnevezésű rendezvényt. Sőt, a gyár arra kéri őket, hogy egyáltalán ne használják motorkerékpárjukat.

A beszállító vette észre a hibát, miszerint a Dynamic ESA elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal szerelt példányoknál eltörhet a hátsó lengéscsillapító szára, úgyhogy a gyár gyorsan kiadta a figyelmeztetést, hogy a tulajdonosok ne használják gépeiket. Egyelőre ez a figyelmeztetés az egyedüli információ, azaz nincs még hivatalos visszahívás. Nem tudjuk, konstrukciós hibáról vagy esetleg gyártási problémáról van szó, azaz egyszerűen csak újra kell gyártani a kérdéses alkatrészt, vagy át kell tervezni azt. Egy biztos, egyik esetben se lesznek készek a motorkerékpárok egyhamar, világszerte 8000 darab BMW R1200RT érintett, ennyi új lengéscsillapító legyártása hónapokat vehet igénybe. Arról sincs semmi információ, hogyan kárpótolja majd a BMW Motorrad az ügyfeleit, akik nem használhatják motorkerékpárjaikat a nyáron.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!