Indiában mutatkozik be a Hyundai i20 Active elnevezésű, szabadidő-autós körítésű kisautó, amelyet egyébként a dél-koreai cég európai, Rüsselsheimben található fejlesztőközpontjában készítettek. Ennek ellenére egyelőre nem nyilatkoztak arról, nálunk elérhető lesz-e az a változat.

A műfajnak megfelelően 20 mm-rel növelték tovább a hasmagasságot, a teljesen átalakított megjelenésű első-hátsó lökhárítók miatt 28 mm-rel lett hosszabb a karosszéria, és persze a küszöbökről sem hiányozhat a fényezetlen fekete műanyag borítás, és ezzel párhuzamosan az ajtók aljára is került védőburkolat.

Mindkét, Indiában választható erőforrással kérhető (1,2 16V 83 LE és 1,4 turbódízel 90 LE) az Active modell, amelynél rövidebbre vették a végáttételt, a benzinesnél 6, a dízelnél 11 százalékkal. Arrafelé igen gazdagnak számító felszereltséget is kap: LED-es menetfény, 8 hangszórós rádió, digitális légkondi, vezető- és utasoldali légzsák és blokkolásgátló.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!