Tizenkét évig tartott a jelenlegi tulajdonosnak összegyűjtenie és felújítania azt a három Aston Martin DB5 Vantage-et, amelyek egyedülálló gyűjteményként kerülnek értékesítésre a Nicholas Mee & Co. nevű kereskedés által. Teljes körű dokumentáció és rengeteg fényképpel kísért felújítási mappákat is adnak az autókhoz, amelyeket csak egyben lehet megvásárolni – az irányár 4 millió font, azaz 1,62 milliárd Ft.

1963. júliusa és 1965. szeptembere között összesen 1021 darab DB5-öst készített az Aston Martin, a modellsorozaton belül a Vantage változat volt a csúcsmodell, amelynél már 322 lóerőt teljesített a 4,0 literes soros hathengeres, ami 6,5 másodperces 0-96 km/óra sprintet tesz lehetővé. Összesen 60 kupé, 5 kabrió és 1 kombi készült ebben a formában.

A shooting brake karosszériát az Aston Martin akkori tulajdonosa, David Brown kérésére valósították meg azért, hogy kutyáját és/vagy lovaspóló-felszerelését is szállítani tudja, ezt követően 11 ügyfél rendelt még magának ilyet. A most eladásra kínált példány alumínium karosszériáját a londoni Harold Radford & Sons karosszériaépítő készítette, California Sage színű fényezéssel és vörös bőr belsővel; ez az egyedüli a 12 kombi közül, ami Vantage-modell.

A 123 gyári kabrió közül mindössze 5 készült Vantage-ként, ezek közé tartozik a gyárilag Caribbean Pearl Blue fényezésű, White Gold fehér bőrbelsővel szerelt példány.

Végül, de nem utolsósorban a DB5 Coupé, amely gyárilag is Silver Birch fényezést és fekete bőrbelsőt kapott – ez jellemzi a James Bond mozikban megjelenő példányt is. Nicholas Mee egyébként már negyven éve kereskedik klasszikus autókkal, köztük Aston Martinokkal, de ennyire különleges példányokkal még nem találkozott; annak ellenére higgyünk neki, hogy neki hivatalból ilyeneket kell nyilatkoznia az érdeklődés és így az ár esetleges feltornázása érdekében…