Oroszországban is bőven akadnak az utakon olyan autóvezetők, akik vagy nem készítették fel megfelelően autójukat a megváltozott időjárási körülményre, vagy épp nem vettek vissza a tempóból a havas aszfalton. December 28-án vasárnap az M-4-es autóúton például mintegy 150 km-es dugó alakult ki a folyamatos balesetek miatt.

A hatóságok mintegy 100 darab balesetről kaptak bejelentést, nem sokkal később pedig nemes egyszerűséggel nem vették már fel a telefont a segélyhívó központban, olyan sok bejelentést kaptak a dugóban rekedt autósoktól. Az útpályát teljes szélességben elfoglaló járművek (a baleseteknél a segítőkész autósok elfoglalták a leállósávot is) miatt a közútkezelő járműveinek nem volt esélye az útpálya megtisztítására.

Azok se voltak jobb helyzetben, akik kisebb utakon próbáltak céljukhoz eljutni, a környéken már napok óta erősen havazik, mindenfelé rengeteg baleset akadályozta a közlekedést. A dugóban rekedtek nem voltak felkészülve az esetlege várakozásra, se étel, se ital nem volt az autósoknál, akik közül többen aztán egész napos várakozást követően úgy döntöttek, megbontják a szalagkorlátot, és az egyébként teljesen üres szembe sávban folytatják útjukat.

Az autósok érthetően dühösek a hatóságokra, hiszen azok nemcsak a segélyhívásokkal nem törődtek, de segítséget se nyújtottak – étel, ital küldése -, az autóúthoz közeli települések lakói pedig pénzt kértek az ételért-italért, egy liter benzint például 50 rubelért, azaz 240 Ft-ért mértek, a kutakon 34 rubel az átlagár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!