A DSD Design & Motorsport nevű vállalkozás tíz éves munkával jutott el arra a szintre, ahol most van, tehát van egy nagy méretű autoklávja karbon elemeket sütésére és tapasztalt mérnökcsapat dolgozik nála. Ezeket használja most ki a Boreas Project 1 elnevezésű, benzin-elektromos hibrid hajtással rendelkező 1000 lóerős szuperautó fejlesztésére.

David Sancho Domingo cége saját forrásait használja a fejlesztésre, de most már azon a szinten tart a projekt, hogy potenciális érdeklődőknek is megmutatják a gépet. A LeMans-i versenyhétvégén a Michelin standján volt megtekinthető a jelenleg létező egyetlen, életnagyságú modell, amelyet a Goodwood FoS-on is bemutatnak majd.

Elektromos módban 100 km-es hatótávolságot céloztak meg, 400 km/h-t megközelítő csúcssebességet. 12 példányt terveznek gyártani a névadó görög szélistennek is 12 csikó volt a leszármazottja, azok nevét viselik majd az egyes autók és azok karaktervonásait is megöröklik, például a Vega névre hallgató kanca vad és szilaj volt, annak az ügyfélautónak a menetstabilizálóját is engedékenyebbre hangolják.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!