Úgy tűnik, nyaralnak a használt autó vásárlók, hiszen az AAA Auto felmérése szerint 2016 júliusában 42 960 járművet hirdettek meg, ami mintegy tízezer darabos csökkenés az előző havihoz képest. Átlagosan egyébként 11,4 éves egy használt autó, futásteljesítménye 176 882 km és 1 785 118 Ft-ért kínálják.

Az AAA AUTO adatgyűjtési hálózata és piackutatatási rendszere 30 elemző bevonásával a használatautó-árak alakulásán és a hirdetett gépkocsik számán kívül egyéb trendeket is figyel a vállalat piacain. A rendszer elősegíti a kínált gépkocsik pontos árazását és értékbecslését annak érdekében, hogy az AAA AUTO a piaci feltételeknek, valamint az üzleti modelljének megfelelően a lehetséges legjobb árat tudja kínálni ügyfeleinek.

„Miközben az Opel Astra, a Suzuki Swift és a 3-as BMW továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat a magyar használtautó-vásárlók körében, ebben a hónapban a 3-as BMW a Suzuki Swiftet megelőzve előretört a második helyre. Mind a későbbi eladás, mind pedig a piaci választék szempontjából jó döntés továbbra is e modellek közül választani. Ezzel együtt a Magyarországon eladásra kínált használt gépkocsik átlagos korát és a futott kilométereket figyelembe véve ajánlott, hogy a vevők az AAA AUTO-tól vagy hozzá hasonló megbízható kereskedőtől vásároljanak, amely alaposan ellenőriz minden eladásra kínált használt gépkocsit” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!