Nottingham város közterület-felügyeleténél megszaporodtak a panaszok, hogy a lakók nem találnak maguknak parkolóhelyet az egyébként kis forgalmú Newlyn Drive-on, mert ott rengeteg eladásra váró autó áll.

A rendszámok ellenőrzése után kiderült, hogy egy, szintén az utcában lakó ember otthonról üzemeltetett használtautó-kereskedést, az autókat pedig egyszerűen leállította a háza közelében. Januárban kapta az első felszólítást az autókereskedő, ekkor drasztikusan lecsökkent az eladásra váró autók száma, de júliusban megint elfoglalták azok az utcát. Ekkor egy olyan felszólítást kapott a közterület-felügyelettől a nepper, hogy egy héten belül tüntesse el az autókat, és miután ennek nem tett eleget, autónként 100 font, összesen 2000 font (732 Ft) bírságot szabtak ki rá. Egy autót, amelynek lejárt a műszaki vizsgája, el is szállítottak a helyszínről, ennek kiváltása még többe kerül majd. Nagy-Britanniában törvény van arra, hogy közterületen nem lehet 500 méteren belül két eladásra meghirdetett autót leállítani. Nem lesz következő bírságolási kör az ügyben, a következő forduló már a bíróságon zajlik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!