A Ferrari sajtóközleménye szerint az új 488 Spider a világ leggyorsabb autója, amely a gyár által szabadalmaztatott nyitható keménytetővel rendelkezik. Ami sokat nem jelent, hiszen rajta kívül csak egy autó van a világon, ami ezzel a tetőmechanizmussal rendelkezik, a 458 Spider, és az magától értetődő, hogy egy új Ferrari gyorsabb az elődjénél. A fogalmazásával a sajtóosztály rögtön világelsővé tette az autót, és az ilyennek mindig örülnek az autógyár fejesei.

Nem csak az elődhöz képest módosították a jórészt alumínium térvázat, de a 488 GTB kupéhoz képest is vannak eltérések, amelynek eredményeként az összesen 11-féle alumínium-ötvözetből és magnéziumból készített vázszerkezet 23 százalékkal merevebb a 458 Spiderhez képest, és pontosan ugyanolyan a csavarodási szilárdsága, mint a kupénak. Persze ez, és a mozgatható tető meglátszik a saját tömegen, ami szárazon (sofőr és folyadékok nélkül) 1420 kg, ami fél mázsával több a rögzített tetővel rendelkező karosszériához képest.

Maga a műanyag tető egy hasonló méretű vászontetőhöz képest 25 kg-os tömegmegtakarítást eredményez, és még a bonyolult mechanizmus ellenére is mindössze 14 másodpercig tart a nyitása/csukása. A szélfogó három magasságban rögzíthető, vagy akár teljesen el is süllyeszthető gombnyomásra; ennek indoka, hogy a hangélmény csak akkor les teljes, ha semmi nincs az erőforrás és az utasok füle között. Ha egyébként az utas az üvöltő erőforrás alapján még nem tudna tájékozódni arról, hogyan gyilkolja a 488 Spidert a sofőr, akkor a feláras, utas előtti digitális kijelzőről informálódhat, ahol a motorfordulatszám és az autó sebessége olvasható le.

A 3,9 literes, biturbó V8-as teljesítménye 670 lóerő/760 Nm, ami mindössze 3 másodperc alatt katapultálja 100 km/órás tempóra a Ferrari 488 Spidert, a 0-200 km/h sprint ideje mindössze 8,7 másodperc. A hátsókerékhajtás miatt sokszor az elektronika adagolja a gázt, de a mérnökök állítása szerint a villámgyorsan reagáló rendszer miatt ezt soha nem érzi majd elektronikus póráznak a sofőr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!