A pilóták válogatottja augusztus 2-án 20.30-kor a Puskás Ferenc-stadionban lép pályára a magyar hírességekből álló Hungarian All Stars csapat ellen, jótékonysági labdarúgó mérkőzésen. A találkozót élőben közvetíti a Duna TV, és a Petőfi Rádió is. A rádióközvetítés kuriózum, hiszen a pilótaválogatott mérkőzéséről fennállásuk óta most lesz először ilyen jellegű élő közvetítés.

A tavalyi 6-6-os végeredménnyel zárult találkozóra 22 ezer néző előtt került sor, a szervezők reményei, és az előzetes jegyigénylések alapján idén 28 ezren lehetnek a lelátón, azaz teltház várható. Fontos információ, hogy ugyan felmerült több multinacionális cég részéről is, hogy valamennyi jegyet megvásárolják, és sorsolás útján, vagy ajándékként lehet majd jegyhez jutni, a szervezők úgy döntöttek, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, és mindenki számára biztosítják a jegyvásárlást. A jegyek a tavalyi évhez hasonlóan rendkívül alacsony áron kerülnek forgalomba, éppen azért, hogy minél többen segíthessenek a rászorulóknak. A jegyek döntő többsége 660 forintért kapható a Ticket Express irodáiban országszerte, és csak egyes kiemelt szektorokba váltható emelt árú 1660 forintos jegy. Fontos információ, hogy a 12 éven aluli gyermekek ezúttal is ingyen tekinthetik meg a találkozót.

A tavalyi évhez hasonlóan a teljes jegybevétel, és valamennyi kapcsolódó árverés jótékonyt célt szolgál. Tavaly összesen több mint 14 millió forint gyűlt össze, mely a három kedvezményezett alapítványnak (SOS Gyermekfalvak Magyarország, Dévai Szt. Ferenc Alapítvány, UNESCO Kinder in NOT) került átadásra. Idén a Kinder in NOT mellett a Heim Pál és Madarász Gyermekkórházak, valamint a Piros Orr Alapítvány lesz a kedvezményezett.

A 2006-os mérkőzésre már visszajelezte érkezését a pilóták közül Michael Schumacher, Giancarlo Fisichella, Felipe Massa, Gianmaria Bruni, Mathias Lauda, Vitantonio Liuzzi, Ivan Capelli, és természetesen Baumgartner Zsolt is. A tavaly más elfoglaltsága miatt távolmaradó Fernando Alonso és Jarno Trulli részvételére is számítani lehet, de velük kapcsolatosan további megerősítésre van még szükség.

Érdekesség, hogy Michael Schumacher és társai 2005 decemberében az év eseményének választották a budapesti gálát, ahol az összes hasonló rendezvény beleértve a legmagasabb volt a nézőszám, és a legtöbb pénz gyűlt össze a jótékony célra. Az egyelőre kérdéses, hogy a magyar sztárok milyen összeállításban lépnek majd pályára, és milyen változások várhatóak a keretben. Várhatóan július közepén kerül megnevezésre a magyar csapata szövetségi kapitányának, és csapatkapitányának a személye, míg a résztvevő játékosok névsora fokozatosan kerül nyilvánosságra.

Az első három – már ismert – játékos: Farkasházy Tivadar, újságíró, humorista, Pindroch Csaba, színművész, Dobrády Ákos, énekes, a TNT egykori tagja.