A BF Goodrich, a verseny névadószponzorként 2003-ban képviseltette magát először a magyar tereprali bajnokságban, és a márka nevét viselő májusi Budapest Kupa, a kollégák szavazatai alapján az év legjobb tereprali versenye lett.

Idén az uniós csatlakozásnak köszönhetően a tagállamok versenyzői is részt vehetnek a rendezvényen. Külön értékelik majd a versenyzőket, tehát uniós rendezvény és magyar bajnoki futam is lesz egyben.

Ráadásul a verseny nem sokkal a Marokkó rali előtt kerül megrendezésre, így érdekes lehet, hogy a nemzetközi megmérettetésre készülők is jelezték már részvételüket (többek között: Szalay Balázs, Palik László, Kis Sándor és Liszi László), akiknek az ob-t 80 ponttal vezető Gál Istvánnal kell felvenniük a versenyt.

A versenyt még izgalmasabbá teszik a magyar viszonylatban szokatlanul hosszú szelektív szakaszok is, némelyiket 80-90 kilométerre is tervezik. Az útvonal teljes hossza hozzávetőlegesen 720 km, a szelektív szakaszok száma 10, napi eloszlás szerint 2, 4 illetve 4 darab.

A BF Goodrich Budapest Kupa rajtja különleges helyszínen, a Hősök terén, a Műcsarnok melletti parkolóban lesz május 14-én pénteken délután 14 órakor. 

A nézők számára kijelölt pontok:

2004. május 14. 14:00 Rajt Budapest, Felvonulási tér Műcsarnok melletti parkoló 15:40-től Erdőkertes szelektív szakasz 18:00-tól Cél Budapest, Felvonulási tér (1. jármű várható érkezése) 2004. május 15. 8:00 Rajt Budapest, Felvonulási tér Műcsarnok melletti része 12:00-tól Veszprém-Jutas Szelektív szakaszok rajt és cél helyszínei, szervizpark 18:00-tól Cél Keszthely Balaton-part, kikötői sétány (1. jármű várható érkezése) 2004. május 16. 8:00 Rajt Keszthely Balaton-part, kikötői sétány 8:50-től Somogyvámos szelektív szakasz 14:30-tól Cél, Budapest, Felvonulási tér (1. jármű várható érkezése) 19:00 Díjkiosztó, Budapest, Kerepesi út 17. Michelin Székház

A szombati rajt reggel 8 órakor lesz, szintén a Hősök teréről. Aznap a versenyzőknek közel 400 kilométert kell megtenniük egészen Keszthelyig, ahol a Balaton partján a kikötői sétányon lesz a cél. A nap négy szelektív szakaszt tartalmaz, a veszprémi lőtér környéke lesz igazán forgalmas terület, ahová szervizpontot is megjelölnek.

Vasárnap ismét reggel 8 órakor rajtol el a mezőny, és ezúttal a Balaton déli partja felé Somogy-megyén keresztül közelítik meg Budapestet; a versenyzőknek ezen a napon is négy szelektív szakaszt kell teljesíteniük. A cél a Hősök tere, az ünnepélyes díjátadásra pedig este 19 órakor kerül sor a Michelin székházában (VIII. Kerepesi út 17.).