A második a világbajnokságban vezető Sebastien Loeb lett, míg harmadikként Markko Martin ért célba autójával.

Bár dobogós tervekkel vágott neki a távol-keleti versenynek a Peugeot csapata, mégsem kell nagyon búslakodnia, hiszen Marcus Grönholm több szakaszgyőzelem után végül a negyedik, míg Harri Rovanperä a hatodik helyen ért célba a rali harmadik napján. Grönholm számára remekül sikerült a rali első része, hiszen Solberg és Loeb tempójában haladt a végső győzelemért folyó harc felé. Autójának sebességváltó-műje azonban meghibásodott (csak a hármas sebességfokozat működött) és így sok időt vesztve csak a negyedik helyig tudta visszatornázni magát.

“Nehéz volt ez a rali, ahol megpróbáltunk annyi pontot szerezni, amennyit csak lehetséges volt. Az első nap tartottuk a tempót az éllovasokkal, de sajnos visszaestünk néhány probléma miatt a második nap során. Az utolsó nap különösen izgalmas volt számomra, mivel nagy csatát vívtam a negyedik helyért. Ilyen körülményék között ez volt a legtöbb, amit elérhettünk.” – szögezte le fáradtan a Peugeot finn pilótája.

Petter Solberg rajtcél győzelme nem is jöhetett volna jobbkor a fiatal pilóta számára, hiszen ezáltal az egyéni ponttábla második helyére ugrott bár elég jelentős, 30 pontos lemaradással Sebastien Loeb mögött. A Citroën francia pilótája egyébként mostani második helyezésével növelte meg ilyen nagyra az előnyét a ponttáblán. Így a norvégnak még legalább három győzelmet kell szereznie, miközben Loebnek pont nélkül kell maradnia ahhoz, hogy megvédje világbajnoki címét. Erre azonban csekély az esélye.

“Természetesen boldog vagyok. Ez már idén a harmadik alkalom, hogy másodikként értünk célba, és jól alakulnak a dolgok számunkra. Ami a ralit illeti, tetszettek a gyorsasági szakaszok annak ellenére, hogy nagyon szűkek voltak. Nehéz volt a pályabejárás lassú tempójából átváltani a verseny gyors tempójára.” – nyilatkozta a világbajnokságban vezető Loeb.

Japán után az eddig a hagyományosan szezonzáró versenyként megrendezett Brit rali következik két hét múlva (2004. szeptember 17-19.). Tavaly Petter Solberg és a Subaru jól szerepelt itt, s ez kedvez a frissen győztes trófeát szerző norvég pilótának. Azonban nem ő lesz az egyetlen, aki a győztes babérra tör, így kemény harc várható Cardiff környékén.