Első versenynap

Pécs, 2oo3. május 31., szombat
A délelőtt legfőbb eseményét a 418-as rajtszámú Tóth Zoltán szolgáltatta. A versenyző a második edzésen az egyik jobbos kanyarban az árokba borult, de szerencsére az ijedtségen kívül nem esett semmi baja. “Van egy jobbos kanyar, amelynek a vége egy nagyon szűk ív, valamint a féktáv is kanyarodik és az aszfalton is van egy kis törés. Fékezés közben leblokkoltak a kerekeim. Elkezdtem kicsúszni, az ijedtségtől egy kicsit fordítottam a kormányon. Az autó nem fordult, még egyszer rányomtam a féket és az árokban kötöttem ki. A palánk megdobta az autót, tetőre fordultam, majd visszaestem. Szerencsére néző nem volt a környéken.
A délelőtti legjobb időt Gál Szabolcs futotta o2:2o,17-tel. A Média Kupában hajtó Wéber Gábor erre még rátett egy lapáttal, o2:19,52-vel futott be a második időmérőn.
Az első versenyfutamon az időmérő edzések által sugallt eredmény született. A leggyorsabban Gál Szabolcs ért fel a hegyre, őt az élmezőnybe beékelődött médiás versenyzők közül Wéber Gábor és Czollner Gyula követte, a második és harmadik helyet szerezték meg.
A második felfutáson megtörtént a csoda, egy média kupás versenyző, Wéber Gábor volt a legfürgébb a 3418 méteren, ideje o2:18,58. Mivel ez az eredmény a legjobb, amit Renault Clióval ezen a pályán eddig elértek, ez tekinthető jelenleg pályacsúcsnak.
Egyelőre úgy tűnik, hogy az Astra Kupához képest a mezőny átrendeződött, az ott a legjobb helyeket uraló versenyzők szétszóródtak és az élen erősen keverednek a médiásokkal. Mivel ebben a sorozatban a Média Kupa versenyzőit együtt értékelik a többiekkel, nagyobb a nyomás is. Az astrások közül Gál Szabolcs az, aki tartja és helyenként diktálja az iramot, vele ezen a napon az öt év szünet után a szakágba visszatérő Porth Gábor és Él István tartja a lépést.

A Shell V Power Racing Renault Clio Kupa első futamának végeredménye:

1. 425 Wéber Gábor ZMS Autó Motor 04:38,96
2. 409 Gál Szabolcs ZMS 04:38,98
3. 415 Czollner Gyula ZMS RTL Klub 04:41,84

A Média Kupa eredménye:

1. 425 Wéber Gábor ZMS Autó Motor 04:38,96
2. 415 Czollner Gyula ZMS RTL Klub 04:41,84
3. 427 Bessenyey Zoltán ZMS Autó Modell Sport 04:43,36

Wéber Gábor: Lejöttem gyakorolni egy délután, még tavalyról emlékeztem a pályára, tetszett a ritmusa. Az első felfutásom azért sikerült rosszabbul, mert az első kanyarban lecsúszott a belső műanyag borítás a műszerfal aljáról a pedálok alá. Próbáltam félrerúgni, de rendszeresen beakadt fékezéskor a lábam alá. Teljesen szétesve mentem fel. A másodiknál az összes levehető elemet bezártam a kesztyűtartóba, hogy ne zavarjanak. Még aludnom kell az egészre egyet, hogy tényleg elhiggyem, én nyertem.

Czollner Gyula: Wéber Gabit abszolút esélyesnek tartottam, magamat az első tízbe vártam – arra, ami most történt nem tudok magyarázatot adni. Most nagyon fejemben van a pálya, a Gabival rendesen betanultuk, úgy látszik, ez hatásos volt. Szeretnék 19-et menni holnap.

Gál Szabolcs: Mindkét felfutásom jó volt, két perc huszakat mentem. Wéber Gabi bekockáztatott és bejött neki. Szerintem látta lent az időeredményemet és mindent feltett egy lapra. Valamiért a Clióval nem merek olyan közel menni a palánkhoz, mint az Astrával, valószínűleg azért, mert új és drága is.

Második versenynap,
2oo3. június 1., vasárnap
A Cliósok első edzésén ismét Wéber Gábor hajtott fel a leggyorsabban, 2:18,27 perccel javítani tudott tegnapi pályacsúcs-idején. A második időmérőn nem tudott felülkerekedni ezen az időn, mert a 11 óra tájban lezúduló eső pont telibe találta a mezőnyt. Itt Wéber csak a tizedik időt futotta, ideje 02:34,01 lett, mentségére szolgáljon, hogy ő már zuhogó esőben küzdött a pályán.
A napsütéses első felfutást Wéber Gábor nyerte 2:18,35-tel, ezúttal az őt követő Gál Szabolcs és Czollner Gyula is 2:20 alá ment. A negyedik helyet megszerző Bessenyey Zoltán mintegy másfél másodpercet javult tegnaphoz képest. A sorozat másik Besenyeije, Besenyei Péter műrepülő világbajnokunk három másodpercet faragott le tegnapi idejéből, ám egyelőre ez csak a huszadik helyhez volt elég.
A második versenyfutamon Krecz Zsolt a korlátnak ment és kiesett. Wéber Gábor 2:18,16-tal új cliós pályacsúcsot állított fel. A második-harmadik helyet egy századmásodperc döntötte el Gál Szabolcs javára, 2:19,84-et teljesített Porth Gábor 2:19,85-ével szemben.

A Shell V Power Racing Renault Clio Kupa második futamának végeredménye:

1. 425 Wéber Gábor ZMS Autó Motor 04:36,51
2. 409 Gál Szabolcs Szélesi MS 04:39,20
3. 403 Porth Gábor J.B. MS 04:40,29

A Média Kupa eredménye:
1. 425 Wéber Gábor ZMS Autó Motor 04:36,51
2. 415 Czollner Gyula ZMS RTL Klub 04:40,61
3. 427 Bessenyey Zoltán ZMS Autó Modell Sport 04:41,68

Wéber Gábor: Még mindig nem fogtam fel a győzelmet, nem tudom mire vélni.

Gál Szabolcs: Délelőtt fordítani akartam a tegnapi eredményen, közel is kerültem Wéberhez. Nem találtuk meg a megfelelő beállításokat. A következő versenyen már komolyan fogok támadni, de a mostani eredményemmel is elégedett vagyok, le tudtam győzni a régi bajnokokat.

Porth Gábor: Későn tudtuk elhozni az autót, itt mentem vele először. Eleve csak egy tesztnek szántam ezt a versenyt. A fokozatos javulásnak és gyorsulásnak nagyon örülök, és annak is, hogy felkerültem a dobogóra. Ebben a sorozatban nagy dolog az első hatba bekerülni. A következő versenyen az első hely a célom.