A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Ferrariknak kedvezett a verseny, s Felipe Massa nagy előnnyel ismételte meg tavalyi győzelmét a török pályán. A második helyen csapattársa, Kimi Räikkönen ért célba azután, hogy a verseny végén egy szupergyors körrel mutatta meg, mire is képes Ferrarija. A harmadik helyet ezüsttálcán kapta meg Fernando Alonso csapattársától, Lewis Hamiltontól, aki végül csak ötödik lett.

A Ferrarik már a verseny legelejétől uralták a mezőnyt, s miután mindkét
pilóta ugyanolyan stratégia mentén autózott, hamar eldőlt, hogy Räikkönen kénytelen lesz beérni a második hellyel. Pedig a finn pilóta nagyon szoros befutóval lett csak második úgy, hogy közben két körrel a verseny vége előtt a leggyorsabb köridőt (1’27.295) is megfutotta Ferrarijával.

A maranellóiak mellett Lewis Hamilton rúghatott labdába, s a biztos harmadik helyen autózott, mígnem a 43. körben defektet kapott és a kerékcserét követően visszaesett az ötödik helyre. A brit pilóta autójának első szárnya is megsérült, így ezután már nem tudott olyan gyors lenni, mint előtte. A sors végül helyére rakta a dolgokat a McLarennél. Fernando Alonso csapattársa hátracsúszásával megörökölte a bronzérmes helyezést, amit végül be is gyűjtött az 58 körös Török Nagydíj finisében.

Nick Heidfeld meghálálta a szerződéshosszabbítást a csapatnál, hiszen a
német pilóta ezúttal is negyedik lett. Közben csapattársa, a lengyel Kubica
rossz versenystratégiája miatt a nyolcadik, utolsó pontszerző helyet
szerezte csak meg.

Heikki Kovalainen elégedett lehet mai teljesítményével, hiszen a hatodik
helyre kormányozta célba Renault-ját. Giancarlo Fisichellával már más a
helyzet. Az olasz pilóta jövőre is maradni szeretne a csapatnál, mégsem
produkál megfelelő eredményeket. Fisichella még az első kanyarban nekiment Trulli autójának, aki így megpördült a pályán, s ekkor megsérült a Renault első szárnya is. Így mindkét pilóta elvesztette az esélyét a pontszerző hely megszerzésére. Az eset után Fisichella a 13. helyre esett vissza, s végül csak a kilencedik helyet sikerült megkaparintania.

Nico Rosberg Kovalainenhez hasonlóan Kubica rossz ersenystratégiájának
nyertese volt, hiszen azáltal sikerült feljebb ugrania és megszereznie a
hetedik helyet és az azzal járó értékes pontokat. A tizedik helyen David
Coulthard zárja az első tíz pilóta sorát. Csapattársa, Mark Webber szintén
állt a tizedik helyen, mígnem autójának hidraulikus meghibásodása miatt
kénytelen volt kiállni. Így az ausztrál pilóta volt az egyetlen kiesője a
futamnak.

Harmadik helyezésének köszönhetően Fernando Alonso közelebb került Lewis Hamiltonhoz, s már csak öt pont választja el őket egymástól úgy, hogy még öt verseny van hátra a szezonból. Massa győzelmével ismét a ponttábla harmadik helyén áll. A konstruktőrök között igen kicsi, alig 11 pontnyi a különbség az élen álló McLaren és a második Ferrari között.

A Formula-1-es mezőny ezután az utolsó előtti európai versenyen mérkőzik meg egymással, a két hét múlva megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, Monzában. A Ferrarik hazai versenyén mindenki a pirosak
győzelmét várja. Tavaly Michael Schumacher nyerte a futamot. Kérdés, hogy Felipe Massa tavalyi kilencedik helyezését idén dobogósra tudja-e váltani.