A 3200 köbcentis BMW M3-as autóval versenyző tatabányai egyedüli magyarként vette fel a versenyt vetélytársaival, akik között a tavalyi Európa bajnok Robert Senkyr győzött. Hernádi László ugyanezen a verseny másik kategóriájában győzött: az osztrák hegyi kupában az első helyen végzett.

A Közép-Európa Zónatrófea összetettben időközben a második helyre zárkózott fel a háromszoros címvédő. A bajnoktól nyolc, a dobogótól nyolctized másodperccel maradt el Hernádi László a pozsonyi EB-futamon. A Slovakia Matador viadalon július 25-én harminchat “A” csoportos járgány versenyében kellett helyt állnia a tatabányainak, aki nem tartotta esélytelennek magát a dobogós helyezés elérésére.

“Tavaly sikerült a dobogó alsó fokán végeznem, tehát most sem volt lehetetlen feladat a harmadik hely, azonban a cseh trió most oda tudott érni. Egyedüli magyar indulóként tehát nem vihettem véghez a bravúrt.” – értékelt Hernádi László, aki a negyedik helyet is komoly eredménynek tartja.

“Az első felfutásban alig egy másodperccel álltam a negyedik helyen Vladimir Liska mögött. Sajnos a különbség a másodikban sem csökkent, így meg kellett elégednem a negyedik hellyel. Nem vagyok elkeseredve, hiszen ez is remek teljesítmény a mi kis csapatunktól. Ha belegondolunk, hogy a tavalyi Európa bajnok, Robert Senkyr néhány hete teljesen összetörte a járgányát Bresciában, és most egy vadonatúj autóval győzött, kissé elgondolkodom. Mert ha az én autóm egy kisebb sérülést is összeszedne, talán az egész évadban nem lenne módunk visszakalapálni az autó hibáit. Nekem tehát lényegesen óvatosabban kell vezetnem, és ezért is felemelő, hogy Senkyrék alig 5-10 másodperccel haladnak előttem. Más viszonyok mellett persze faraghatnánk ebből. Egyedüli magyarként a negyedik helyen zártam a cseh trió mögött és ez újabb lökést ad nekem a következő versenyekre. Igaz, az EB-sorozatban nincsenek esélyeim a tavalyi, bravúros nyolcadik hely megismétlésére, ám a másik három versenyben még ott lehetek a legjobbak között.”

Hernádi László a pozsonyi Osztrák Hegyi Kupa-győzelemmel megerősítette helyét a legjobb tízben, míg a Hill Climb Challenge sorozatban az ötödik, a Zónatrófeában a második helyről várja a következő megméretést, a szlovéniai futamot.