fotó:Red Bull fotó:Red Bull

Az eredmények azt mutatják, hogy évről, évre nő azoknak a fiataloknak a száma, akik – izzasztó menetek után – vállalják a kockázatot, hogy a profik mellett versenyezzenek. És nem hiába! A tehetségek minden évben kiválnak és elviszik a pálmát, sőt idén egy jordániai utazást is. Tavaly 70 versenyző indult a BMX dirt jump amatőr, a BMX dirt jump profi és a Montain Bike dirt jump kategóriákban.

Idén a Dirt Ride helyszínén a külvárosi jellegű hangulatot több mint két méteres rámpák, 8000 m3 földből döngölt homokbuckák, fémpallók és ugratók, valamint korlátok teremtik meg.

Az érdeklődést a Szalay Balázs versenyautója mellett Bitter Sándor kiállított versenymotorja fokozza. Az Európában egyedülálló, hagyományteremtő szándékkal megrendezett versenyen többek között indulnak Senad Grosic, osztrák, Benny Korthaus és Marcus Hampl, német, Kye Forte angol, Nagy Gizmó Attila, Kogler Ferenc, Lipták Ferenc, Králik Dániel és Galán Eric magyar sztársportolók.

Az izgalmas vázpörgetések és szaltók mellett a nézők szórakoztatásáról az Animal Cannibals, a Sun Workshop, break táncosok – a Sucidal Lifestyle – és pompom lányok gondoskodnak.