Ennek eredményeképpen immár semmi sem áll az útjában, június 16–17-én indulhat Le Mans-ban a 24 órás versenyen az Audi Sport Team Joest színeiben. A hétszeres Le Mans-győztes az eredeti terveknek megfelelően Dindo Capellóval (Olaszország) és Allan McNish-sel (Skócia) együtt versenyzik majd. Így Mattias Ekström, akit cserepilótaként jelöltek ki Tom Kristensen helyett, teljes mértékben a DTM bajnoki címének elnyerésére koncentrálhat.

„Nagyon örülök, hogy Tom Kristensen újra egészséges, és az eredeti elképzeléseknek megfelelően ő küzd majd a győzelemért Le Mans-ban” – magyarázta dr. Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport vezetője. „Le Mans rendkívül jelentős verseny az Audi számára, és Tom hatalmas tapasztalatával fontos része a csapatunknak. Megadtuk neki a szükséges időt, hogy csöndben, nyugodtan felépülhessen a súlyos balesete után. A Brands Hatch-i sikeres teszt után és azután, hogy konzultáltunk az orvosokkal, meghoztuk a döntést, és engedélyeztük, hogy induljon Le Mans-ban.”

A dán pilóta is örül, hogy visszatérhet azon a versenyen, amelyet sajátjának tudhat, hiszen már hét alkalommal győzedelmeskedett azon. „Fantasztikus érzés” – mondta a rekordszámú Le Mans-győzelemmel büszkélkedő versenyző. „Hosszú szünet volt ez versenyzés nélkül, és néha bizony keményen meg kellett küzdenem a baleset következményeivel. Azonban az utolsó pár hétben a felépülésem nagyon felgyorsult, most már újra fittnek érzem magam. Az orvosok megvizsgáltak a fejem tetejétől a lábam ujjáig és engedélyezték a visszatérésemet. Örülök, hogy együtt indulhatok Dindóval és Allannel Le Mans-ban. Összeszokott csapat vagyunk és jó pár fantasztikus versenyt átéltünk már együtt.”

Tom Kristensen április 22-én Hockenheimben, a DTM szezonnyitó futamán szenvedett súlyos ostorcsapásos balesetet. Miután az elmúlt hetekben egyre intenzívebbé tették az erőnléti edzéseit, pontosan 48 nappal a balesete után ült újra versenyautóba. A dán versenyző – múlt szombat délután Brands Hatch-ben – közel egy órán keresztül egy Audi A4 DTM Versenytaxit vezetett a DTM verseny programjaként.

„Ennek a tesztnek az volt a lényege, hogy Tom megbizonyosodhasson róla, újra elemében érzi-e magát egy versenyautóban, és képes-e elviselni a fizikai terheléseket” – magyarázza dr. Wolfgang Ullrich. „Az indulás pillanatától kezdve gyors volt – ezt is vártuk el tőle – és végig egyenletesen gyors köridőket futott. Jól érezte magát az autóban és a teszt után is, így miután az orvosokkal egyeztettünk, engedélyeztük a visszatérését.”

Tom Kristensen Le Mans-ban is folytatja rehabilitációs programját az Audi csapatorvosa, dr. Christian John felügyelete mellett. A dán pilóta szerda este, az első időmérőn futja majd az első köröket a kettes rajtszámú Audi R10 TDI-vel.

Az Audi gyári pilótája egy héttel a Le Mans-i 24 órás verseny után tér vissza a DTM-be, a nürnbergi Norisringen rendezett versenyen.