A Škoda Motorsport gyári csapat színeiben a cseh pilóta, Jan Kopecký és navigátora, Petr Starý, valamint a finn Juho Hänninen honfitársa, Mikko Markkula navigálása mellett áll rajthoz.

Mivel a Škoda Auto rendelkezik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) homologizációs igazolásával, a Fabia Super 2000 immár az FIA által rendezett összes raliversenyen rajthoz állhat.

Michal Hrabánek, a Škoda Motorsport csapatfőnöke örömmel fogadta, hogy a két Fabia egyaránt igen erős versenyzőpárossal indulhat harcba: „Jan és Juho fiatal kora ellenére kifejezetten nagy tudású pilóta, és már kellő tapasztalattal is rendelkeznek. Versenyautóinkban és a csapattal a hátuk mögött mindketten komoly lehetőséget kaptak a további fejlődésre. Biztosak vagyunk abban, hogy közös munkánkkal a Škoda márka sikeresen térhet vissza a ralisportba“.

Műszaki adatok – Škoda Fabia Super 2000:

Hosszúság: 3.992 mm Szélesség: 1.798 mm Tengelytáv: 2.486 mm Saját tömeg: 1.200 kg Motor: Négyhengeres, atmoszférikus Otto-motor, 16 szelep, alumínium motorblokk, forgattyúház és hengerfej Összlökettérfogat: 1998 cm3 Max. teljesítmény: 265 LE Max. forgatónyomaték: 245 Nm Erőátvitel: Összkerékhajtás, három mechanikus differenciálmű Sebességváltó: X-trac, 6-fokozatú, szekvenciális Tengelykapcsoló: AP Racing – 184 mm Elektronika: Magneti Marelli Felfüggesztések: elöl és hátul McPherson Lengéscsillapítók: Reiger Racing System Fékek: Brembo, féktárcsa-átmérő elöl 355, hátul 300 mm (aszfalt), vagy elöl és hátul 300 mm (murva) Kerekek: OZ keréktárcsák, BF Goodrich 18- (aszfalt) vagy 15-colos (murva) gumiabroncsok