A második helyezett Robert Kubica és csapata, a BMW, szintén jó emlékkel távozik a pályáról. A német istálló idén már másodszor
szerzett második helyet és mindössze néhány ponttal áll a Ferrari mögött a konstruktőri ponttáblán. A bronzérmes hely ezúttal a mclarenes Heikki
Kovalainené lett.

A maranellói csapat azért nem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen másik pilótája, Felipe Massa kipördült a pályáról, s valószínűsíthetően autójának műszaki meghibásodása miatt kiállni kényszerült. Így egy várt kettős győzelemtől esett el a csapat.

Erősen kezdte az évet a BMW csapata. Ausztráliában Nick Heidfeld, ezúttal
pedig Robert Kubica ért fel a dobogóra. Szép munka volt a negyedik helyről rajtoló lengyel pilótától. Nem kevésbé Heikki Kovalainentől, aki hibátlan vezetéssel ért célba a McLarennel a harmadik helyen. Jobb eredményt vártunk volna a wokingi istállótól, de miután az időmérő edzésen elkövetett baki miatt (amikor is a levezető kört megtévő pilótái másokat feltartottak) hátrébb sorolták az autókat a rajtrácson, várható volt, hogy ezúttal nem hozzák a tőlük várt fényes eredményt.

Jarno Trulli negyedik helyéhez az is hozzájárult, hogy az általában az
időmérő edzésen jól szereplő pilóta a McLarenek büntetése miatt még előrébb került a rajtrácson. S ezáltal a harmadik helyről rajtoló olasz egy helyet vesztve végül a negyedik helyre kormányozta célba a kitűnő teljesítményt nyújtó Toyota TF108-ast. Lewis Hamiltonnak nem sikerült jól a verseny, s az ausztrál győztes az ötödik helyen ért célba.

Mark Webber szépen autózott, s bár Hamilton és Heidfeld is megelőzte, szépen maga mögött tartva Fernando Alonsót végül a hetedik helyre juttatta célba autóját.

A Renaultnak nem indult túl dicsőségesen ez az éve sem. Alonso nyolcadik
lett, Piquet pedig a 11. Ami pedig a Williams csapatot illeti, a Malajziai
Nagydíj Ausztrália után nagy csalódást jelent. Nico Rosberg nekiment Timo
Glock autójának, így a toyotás pilóta kiesett a versenyből. Miután új első
szárnyat kapott autója, Rosberg nem tudott előrébb kerülni és csak a 14.
helyen ért célba. Csapattársa, Kazuki Nakajima ért célba utolsóként a 17.
helyen.

A Formula-1-es mezőny folytatja menetelését távol Európától, hiszen két hét múlva Bahreinbe érkezik a mezőny. A Ferrari és a Toyota teszteléseket folytatott a pályán a téli uborkaszezonban, így ők már biztosan helyzeti előnnyel vágnak neki az április 6-ai futamnak.