Most rendezik meg a tizedik 4L International találkozót, az eseményre a Renault Classic egy igazi különlegességgel készült. Nem egyszerűen felújítottak egy Plen Air kabriót, hanem azt alaposan átalakítva jövőbiztossá tették.

A Twizy elektromos hajtását – nem árulták el, de valószínűleg az erősebb, 17 lóerős motorról van szó – és akkumulátorát szerelték a lerövidített, csak két ülést tartalmazó karosszériába. Egy mintás betét került a hűtőrács helyére, fonott kosár az ülések mögé. Meglepő módon meghagyták a kézi kapcsolású váltót, miközben a digitális műszeregység mellett ott van az elektromos hajtás irányválasztója is, tehát lehet kavarni a haladási iránnyal és a fokozatok számával.

A Renault Classic munkatársai egyébként a Melun Rétro Passion műhely segítségével valósították meg az akkumulátoros-elektromos e-Plen Air kabriót. Arról nincs hír, hogy a gyár kínálatában megjelenik átalakítókészlet, de könnyen lehet, hogy az alkatrészgyártó/kereskedő partner a megfelelő érdeklődés esetén megvalósít valami hasonlót.