A jól bejáratott márkanév egyet jelent a minőségi használtautó-kínálattal és a megbízható háttérrel, amivel a Weltauto ügyfelek kivédhetik a használtautó-vásárlásban rejlő veszélyeket. A Weltauto partnerség feltétele a szigorú minőségi elvárások teljesítése, a programba kizárólag a Porsche Hungaria márkakereskedői hálózatában működő partnerek léphetnek be. Az ügyfelek gondos állapotfelmérésen átesett, kifogástalanul szervizelt és kitűnő műszaki állapotú autók közül választhatnak a Weltauto kínálaton belül.

A használtautó-vásárláshoz kötődő félelmeket eloszlatja az ötcsillagos Weltauto szolgáltatás teljes körű műszaki garanciával, Európára kiterjedő mobilitás-garanciával és Weltauto vásárlása esetén – a hazánkban forgalomba helyezett autókra járó – beszámítási garanciával. A Weltauto partnerek kedvező finanszírozási konstrukciókat biztosítanak az érdeklődőknek a Porsche Bank egyedi tarifáinak köszönhetően. Az ügyfeleket az új autóvásárlókkal azonos szolgáltatási színvonal illeti meg.

A szerződött márkakereskedő partnerek 12 hónapos/30 000 kilométeres garanciát vállalnak a programba bevont autókra. A partnerek tavaly óta standard garancia mellett Prémium garanciát is adhatnak a járművekhez. Ez a prémiumszolgáltatás többek között az egész országban érvényesíthető –csak a 6 évnél fiatalabb legfeljebb 120.000 km-t futott autók esetében vehető igénybe. A Weltauto kínálatba hat évnél nem idősebb és legfeljebb 120 000 kilométert futott gépkocsik kerülhetnek be.

Sokak előtt ismert, hogy a minőségi használt autók forgalmazására létrehozott Weltauto program Ausztria után Magyarországon valósult meg másodikként. S bízvást elmondható, hogy az azóta eltelt hat évben megismerték, megszerették.  Annak ellenére, hogy mi még nem versenyezhetünk Ausztriával a használt autóértékesítési piacon a darabszámokat illetően. Ezt ellensúlyozandó, minőségben és ismertségben már egy szintre fejlődött a hazai hálózat az Ausztriában jól működővel. Mi több, az importőri használtautó-programok között 2002-ben kivívott és azóta tovább erősített piacvezető helyet az értékesítési adatok is alátámasztják.
Más használtautó-programokkal összehasonlítva a Weltauto ismertsége egészen kiemelkedő. A Porsche Hungaria hetedik márkájaként megjelent használtautó-program jelentős támogatást biztosít az újautó-értékesítésben dolgozó kollégáknak. A Weltauto márkanév évek óta 40% feletti ismertsége és a márka megbízhatósága miatt sokkal kisebb a veszélye annak, hogy a beszámított használt autók egy része nem talál vevőre a márkakereskedésekben. A hazai autópiacon ennek különleges jelentőségét az 50 százalékot meghaladó beszámíttatási arány adja, ami márkától és régiótól függően ennél jóval magasabb is lehet.

Jól szemlélteti a Weltauto program ismertségét, népszerűségének emelkedést az a tény, hogy a Porsche Hungaria 2006-ra szóló terveiben még az szerepelt, hogy 44 tagúra bővül az országot teljesen lefedő Weltauto hálózat. Ezt a tervet már túlteljesítették, hiszen most, novemberben a Porsche Tatabányával, már az ötvenedik Weltauto partnerkereskedés nyitotta meg kapuit.