Nem egyszerűen csak azzal szakítanak a jelenlegi elektromos-autó építési próbálkozásokkal az észt Nobe alkotói, hogy retrós megjelenést adnak a háromajtós járművüknek, de az elektromos rendszerben is kitaláltak egy újdonságot.

A hatvanas évekbeli európai- és amerikai veteránautók formájának különleges elegye adja ki a háromkerekű autó megjelenését, és már egy második modellt is terveznek, ami más autók formáit gyúrja egybe – nagyon ráéreztek erre a vonalra. Azonban ennél sokkal érdekesebb az elektromos rendszer, amelyben három kerékagy-villanymotor állítja elő a 60 lóerős rendszerteljesítményt, és két akkumulátor is van a fedélzeten.

Utóbbi lényege az, hogy van egy nagyobb kapacitású, rögzített egység, és van egy, amelyet bőröndnek álcáznak, és azokhoz hasonlóan görgőkön tudja az ember magával vinni, és ezt normál konnektorról fel tudja tölteni. Az összesen 160 km-es hatótávolságból utóbbi 40 km-t tud fedezni, ami jó eséllyel elég ahhoz, hogy a legközelebbi töltőpontig elérjen az ember. Egyelőre azonban még csak virtuálisan létezik a Nobe, jelenleg a pénzt gyűjtik a projekt folytatására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!