Nem fog külön almárkát alapítani a Nissan az elektromos hajtású járművei számára, azok egyszerű modellek lesznek majd a szerteágazó kínálatában. A nálunk 2018 januárjától megvásárolható második generációs Leaf kompakt autóhoz csatlakozik majd 2019-től egy kompakt szabadidő-autó, amiről egyelőre annyit mondanak csak, hogy kicsit nagyobb méretű lesz majd a Qashqainál – ennek az előzetesét az októberi Tokiói Autószalonon mutatják be a nagyközönségnek.

A Nissan V-Motion lendületes megjelenését kaphatja meg a lépcsős hátú Leaf

Mivel a világon rengeteg olyan piac van, ahol a lépcsős hátú autókat előnyben részesítik az ötajtósokkal szemben, ilyen elektromos autó is lesz majd a Nissan kínálatában. Ez a sokoldalúság annak köszönhető, hogy az áttervezett karosszériaszerkezetet úgy készítették el a mérnökök, hogy azt könnyen lehet az eltérő piaci igényekhez alakítani. A technika minden esetben azonos lesz, tehát a 150 lóerős villanymotor és a 40 kWh kapacitású akkumulátor-csomag, vagy a nagyobb teljesítményű villanymotor és a nagyobb kapacitású akkumulátor, ami 2018 közepétől lesz választható a Lef-hez – jó eséllyel Nissan Leaf Nismo-ként.

A Terra nevű elektromos szabadidő-autó tanulmány

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!