A cég európai, amszterdami központja meghozta a döntést, amire már számítani lehetett: felfüggesztik a termelést az öreg kontinensen lévő gyáraikban. A hivatalos közlemény szerint március 22-ig egészen biztos állnak majd a gyártósorok, de a helyzetet folyamatosan elemzik, így könnyen lehetséges, hogy hosszabb szüneteltetést rendelnek el. A döntés az olaszországi Calderara di Reno-ban található egységet és a franciaországi Saint-Quentin-ben található üzemet érinti. Előbbiben motorblokkok összeszerelése folyik, utóbbi pedig fontos gyártóbázisa a márka robogóinak.
Eric de Seynes, a Yamaha Motor Europe elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „Nagyra értékeljük dolgozóink szakértelmét és elkötelezettségét, akik kiemelkedő hűséget tanúsítottak a Yamaha felé, de most egy hallatlan helyzettel állunk szemben. A lelki nyugalmuk megőrzésének érdekében azon dolgozunk, hogy egyik alkalmazottunkat se érje anyagi veszteség, és hogy stabil állapotot teremtsünk Olaszországban és Franciaországban is.”

MBK Saint-Quentin, plus grande usine Yamaha en Europe

La moto, c'est bien pratique pour gagner du temps dans les embouteillages du matin… Saviez-vous que la plus grande usine @MBK Officiel du groupe Yamaha Motor se trouve en Région Hauts-de-France ?Pour ne rien manquer de l'actualité économique de la Région, rendez-vous sur LinkedIn : https://fr.linkedin.com/company/nord-france-invest

Közzétette: Northern France – International Students Community – 2018. május 18., péntek