Az „Elektromos Odüsszeia” nevet viselő túra 80 évvel az André Citroën által szervezett Sárga Expedíció után ismét komoly technológiai próbatételre vállalkozik: a fiatalok 8 hónap alatt 17 országon utaznak keresztül és összesen 25000 km-t tesznek meg a C-Zeróval. Ez idő alatt az autót több mint 300-szor kell majd tölteni, amiben szándékaik szerint elsősorban a helyi lakosok segítségére számítanak.

A családtagok és barátok mellett rengeteg újságíró és a projekt együttműködő partnerei bocsátották útjukra Antonin Guy-t és Xavier Degon-t, akik több mint 15 hónapnyi előkészítő munka után vágtak a nagy kalandba. A Citroën regionális igazgatója, Nicole Ithier adta át C-Zero kulcsait a két utazónak. Az igazgatónő felidézte a szinte napra pontosan 80 éve, 1912. február 12-én sikerrel zárult Sárga Expedíciót, amely szintén a márka merészségének és kalandvágyának gyümölcse volt, majd jó utat kívánt a két fiatal mérnöknek.

A világ körüli út célja természetesen az, hogy megismertesse az elektromos autózás lehetőségeit és előnyeit a nagyközönséggel. Az első két állomás Belgium és Hollandia, ahol már számos helyi lakos ajánlotta fel – a www.electric-odyssey.com honlapon – lakása elektromos hálózatát az autó újratöltéséhez. A Citroën a Facebookon folyamatos tájékoztatást ad az expedíció előrehaladtáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!