Fotó: Lővei Gergely, DriveNow

Idén februárban jelentette be a BMW és a Daimler, hogy ShareNow néven egyesítik saját (DriveNow és Car2Go) autómegosztó szolgáltatásaikat, még folyamatban van az új arculat kialakítása és piaci bevezetése. Magyarországra még DriveNowként érkezett meg a szolgáltatás, amelyet a BMW Csoporttal remek kapcsolatokat ápoló Autowallis Zrt. üzemeltet majd franchise rendszerben. Már lehet regisztrálni a www.drive-now.hu weboldalon, április 29-ig ingyenesen, ezt követően négy hétig 4990 Ft-os kedvezményes áron, majd június 1-től már 9990 Ft egyszeri regisztrációs díjat kérnek – minden esetben 25 bónusz perc jár a regisztrációhoz. Eleinte 48 órán belüli visszaigazolást ígérnek, de a kezdeti rohamot követően már 24 órás jóváhagyást fognak tartani. A regisztrációhoz érvényes jogosítvány, lakcímkártya és bakkártya kell, a jogosítványt egy szelfihez mellékelve kell „bemutatni”.

A szolgáltatási terület egy Budapest 63 km2-es területét fedi le, itt lehet leparkolni és megtalálni az autókat, egyébként Magyarország területén belül szabadon lehet mozogni velük. A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az autók, amelyek bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenthető. Érdekesen oldották meg a flottakezelést, az autókban lévő tankolókártyával maguk az ügyfelek is megtankolhatják a kocsikat, ezért a fáradozásukért cserébe ingyen perceket kapnak, külföldön az egyetemisták szeretik ezzel csökkenteni a kiadásaikat.

A magyar regisztrációval egyébként nemcsak a budapesti, de az európai DriveNow flottákhoz is hozzáférést kap az ügyfél, aki így külföldön is igénybe veheti ugyanazokat a kényelmi szolgáltatásokat – például az alkalmazásban bejelölve a céges használatot automatikusan számlát küld a szoftver az utazásról. Nemcsak kis- és kompakt autók vannak a flottában, a 40 darab elektromos i3-as mellett Mini Cabrio és BMW X2-es szabadidő-kupé is megtalálható a bérelhető autók között.